01Jun

Afgelopen weken, maanden ben ik bij veel bedrijven geweest en ze hebben allemaal hetzelfde probleem, waarom kan ik geen nieuwe medewerkers vinden?

Tja, en elke keer vertel ik weer hetzelfde verhaal, die zijn er heus wel maar zien ze jullie wel als een toffe werkgever?

 

Het klopt! De arbeidsmarkt staat volledig op zijn kop. Zoals het nu is heb ik het nog nooit meegemaakt. Natuurlijk was het de ene periode een werknemersmarkt (Dan waren er veel vacatures en minder werkzoekende) en de andere keer een werkgeversmarkt (Waren er veel werkzoekende en weinig vacatures.)

En dat het nu een werknemersmarkt is dat is overduidelijk! Maar zoals het nu is dat is ongekend, zelf voor mij terwijl ik toch al heel wat jaartjes meeloopt.

 

Maar goed, ik begon het verhaal met de kansen die er zeker wel zijn voor een werkgever die met z’n handen in het haar zit.

We moeten de traditionele werkgevers gedachte overboord gooien. Het is geen eer meer om voor jou te mogen werken. Het is een eer dat iemand jou gekozen heeft om voor jou te werken! Zorg dat je geen werkgever wordt met afstand tot de arbeidsmarkt! En ik begrijp dat dit grappig klinkt maar de strekking is zeker serieus.

 

Kijk eens naar je concurrenten. En nee niet je concurrent die hetzelfde product levert als jou. Ik bedoel die werkgever die dezelfde medewerkers als jou zoekt.

Ben je bijzonder genoeg om voor te werken? Beknibbel je niet te veel op de secundaire arbeidsvoorwaarden? Laat je het merken dat je nog steeds erg blij bent met je medewerkers? Niet? Dan is de kans groot dat ze zo overstappen naar je concurrent.

 

Wil je meer weten wat jouw kansen zijn op de arbeidsmarkt? Neem gerust eens contact met me op en dan bespreek ik deze graag met je.

harold@doenwij.nl

Geef een reactie